ویزای شینگن اصطلاح رایج و پر استفاده در ایران است، اما تلفظ درست شنگن Schengen zone امی باشد. و نام قراردادی بین المللی می باشد که بین ۲۶ کشور امضا شده است.
کشورهای اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس و لیختن اشتاین، کشورهای عضو پیمان شنگن محسوب میشوند.
نام این قرارداد(Schengen) از دهکدهای به همین نام در لوکزامبورگ قرض گرفته است جایی که مرز این کشور با آلمان و فرانسه تلاقی میکند. این منطقه که در وبسایت رسمی شینگن از آن با عناوینی همچون بزرگترین منطقه بدون نیاز به پاسپورت جهان یاد شده است، در سال ۱۹۸۵ در کشور لوکزامبورگ طی یک قرارداد بینالمللی به وجود آمد. بر اساس این پیمان، ۲۲ کشور عضو اتحادیه اروپا و ۴ کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) که محدودهای به مساحت ۴،۳۰۰،۰۰۰ کیلومتر مربع و جمعیتی ۴۲۰ میلیون نفری را در بر میگیرد، به عنوان مجموعهای واحد عمل میکنند و و در حال حاضر به طور سالانه محدوده شنگن تنها از محدوده اروپا پذیرای 1.25 میلیارد بازدید کننده است.
ویزای شینگن چیست؟
ویزا ها انواع مختلفی دارند که ویزای شینگن یکی از انواع آن ها است و به شما ا اجازه می دهد تا برای مدتی مشخص، به هر کشوری که عضو اتحادیه ی شینگن باشد، بتوانید سفر کنید. گرفتن ویزای شینگن شرایط و قوانین خاصی دارد و معمولا با مراحل پیچیده ای همراه است و یک اشتباه در مراحل اخذ آن باعث می شود تا همه ی مراحل را از اول بگذرانید و دوباره از اول درخواست دهید. برای گرفتن ویزای شینگن باید با اصطلاحات تخصصی آشنا باشید که ممکن است شما را با سختی های زیادی روبرو کند. به در این مطلب از الیت پلاس می خواهیم درباره ی این ویزا و قوانین آن کامل بپردازیم. همراه ما باشید:
ویزای شینگن می تواند توسط هر کشوری که عضو پیمان شینگن است صادر شود. در واقع با این ویزا می توانید آزادانه و بدون هیچ محدودیتی به همه ی کشورهای عضو اتحادیه ی اروپا که عضو پیمان شینگن نیز هستند سفر کنید.
جهت وقت سفارت ویزا شنگن از کجا باید اقدام کنم ؟
برای اخذ ویزای شینگن به سایت مرجع ویزای شنگن مراجعه کنید؛ زیرا این مرجع اولین و معتبرترین وبسایت نیازمندی در این خصوص است که با جمعآوری و معرفی کارشناسان و مشاوران متخصص در امور ویزای شینگن جهت راهنمایی تخصصی ویزای شینگن و انجام تمامی امور مربوط به این مقوله، نقش پل ارتباطی امن میان خدماتدهندگان امور ویزای شینگن و افرادی را بازی میکند که به دنبال منبعی معتبر میگردند تا به تمامی فعالان مجرب این شاخه دسترسی داشته باشند و بتوانند خدمات ایشان را مقایسه کرده و در نهایت بهترین کارگزار یا خدماتدهنده ویزای شینگن را انتخاب کنند.
انواع ویزای شینگن
چهار نوع ویزای شینگن وجود دارد که اکثر ویزای مورد درخواست ایرانیها، ویزای توریستی و نوع C آن است.
- ویزای نوع A
ویزای ترانزیت است؛ یعنی مسافر نمیتواند از فرودگاه خارج شود، فقط میتواند در یکی از فرودگاههای شینگن پرواز خود را عوض کند و به کشوری در خارج از شینگن برود.
- ویزای نوع B
ویزای عبور است؛ یعنی مسافر میتواند از فرودگاه خارج شود و از شینگن به عنوان منطقه عبوری استفاده کند تا از طریق زمینی خود را به کشوری در خارج از محدوده شینگن برساند.
- ویزای نوع D
ویزای بلندمدت است که معمولا تاجران و بازرگانان از آن استفاده میکنند تا بتوانند در طی سال چندین بار به شینگن وارد و از آن خارج شوند.
مدارك لازم جهت ارائه به سفارت برای ویزا شنگن
اولین مرحله برای درخواست ویزای هر کشوری تکمیل فرم درخواست ویزای آن کشور است که باید از سفارت مربوطه به صورت حضوری یا اینترنتی دریافت شود. این فرم را باید به همراه مدارک مورد نیاز دیگر در زمان مصاحبه ارائه دهید.
توجه: هرچند که این کشورها عضو شینگن هستند و ویزای همهشان ویزای شینگن محسوب میشود، اما فرم درخواست برای هر کشوری متفاوت است، بنابراین مثلا برای درخواست ویزای آلمان نباید به سفارت فرانسه مراجعه کرد.
۱- فرم تقاضا كه بايد از سايت پرينت و سپس به طور كامل پر شود
۲- يك عدد عكس جديد با پس زمينه سفيد در ابعاد ۳٫۵ در ۴٫۵ (سايز پاسپورت)
۳ – پاسپورت/مدارك سفر بايستي : حداقل ۳ ماه از پايان زمان سفر ، اعتبار داشته باشد دو صفحه خالي داشته باشد (بهتر است پاسپورت قديمي ، ضميمه آن شده باشد )
۴- رزرو بليط هواپیما برای ورود به حوزه شنگن و خروج از آن
۵ – رزرو هتل هاي محل اقامت
۶ – بيمه پزشكي به مبلغ ۳۰ هزار يورو براي مدت اقامت در حوزه شنگن
۷ – گواهی های مربوط به شغل
براي كارمندان: گواهي استخدام ( اشتغال به كار) – فيش حقوق ۳ ماه آخر – سابقه (كار) تامين اجتماعي – گواهی تحت پوشش بودن بیمه ( دفترچه تامین اجتماعی) – يا نامه كارفرما –
براي بازرگانان : مدارك مربوط به ثبت تجاري و شركت و .. – مدارك مربوط به بيمه تامين اجتماعي/خدمات درماني
براي مديران/سهامداران: معرفی نامه امضا شده توسط نماینده ی قانونی شرکت که وضعیت متقاضی را تائید نماید. گواهی ثبت شرکت در ایران (برای مثال آگهی ثبت روزنامه رسمی) گواهی انتصاب در صورت عدم اشاره به آن در روزنامه رسمی
برای هنرمندان: گواهی عضویت در یکی از انجمن های حرفه ای رسمی (برای مثال، خانه سینما، خانه عکاسان و غیره) و یا گواهی فعالیت در یک فعالیت هنری حرفه ای (نمایشگاه، فستیوال و غیره) و گواهی بیمه تامین اجتماعی ، خدمات درمانی و یا در صورت امکان معادل آن
برای بازنشستگان: گواهی دریافت مستمری بازنشستگان
برای دانش آموزان و یا متقاضیانی که به سن قانونی نرسیده اند: گواهی وضعیت استخدام والدین و یا در صورت امکان گواهی اشتغال به تحصیل و یا کارت دانش آموزی
برای متقاضیان فاقد شغل: گواهی وضعیت اقتصادی اجتماعی ( برای مثال” گواهی ازدواج، دفترچه ثبت خانوادگی، مدارک دال بر مالکیت اموال)
۸ – گواهي تمكن مالي +گردش ۳ ماهه حساب ( به لاتين ) با مهر بانك
۹ – اثبات داشتن املاك ( سند ملكي ) به همراه ترجمه
۱۰ – شناسنامه ( تمام صفحات ترجمه شوند )
۱۱- كپي پاسپورت و ويزاهاي قبلي
اگر قصد دارید برای اخذ ویزای شنگن اقدام کنید با ما تماس بگیرید تا با بهره گیری از تخصص و تجربه مشاورین الیت پلاس بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.